Møllepigerne spiller i 3 lige store rækker

Umiddlebart inden Åbningsturneringen fordeles medlemmerne i hhv. A-, B- og C-række. Man bliver i denne række resten af sæsonen.

I undermenuen findes en kort beskrivelse af de forskellige turneringsformer.

Generelt 

  • Møllepiger har fortrinsret 14.00 - 17.30
  • Der spilles efter golfreglerne for amatører og efter handicap-systemet
  • Almindelige etiketteregler gælder
  • Din markør SKAL være en pige
  • Efter endt spil indtaster du din score i Golfbox og efterfølgende skal scorekortet afleveres i Møllepigernes sorte postkasse i omklædningsrummet
  • Er scorekortet ikke korrekt udfyldt, kan det medføre diskvalifikation i turneringen. HUSK derfor altid at underskrive dit scorekort.

Sådan spilles der

Efter golfreglerne for amatører og efter handicap-systemet. Almindelige etiketteregler gælder. Scorekort står klar på skranken, når du skal bekræfte din tid. (Sorteret i hcp-orden). Efter endt spil SKAL spilleren hurtigst muligt indtaste scores i Golfbox samt aflevere scorekortet i Møllepigernes sorte kasse til scorekort. Kortet skal afleveres på spilledagen. Er scorekortet ikke korrekt udfyldt, kan det medføre diskvalifikation i turneringen.

Årets Møllepige
Den Møllepige som får flest point i A-rækken .

 

Aktuelle turneringsformer

Stableford
Spillehandicappet fordeles på de enkelte huller. Hvis spilleren bruger det tildelte antal slag, opnås to point, bruges færre slag opnås flere point og vice versa. Hvis spilleren scorer 36 point svarer det til hendes handicap.

Løbende pointturnering
Vi spiller i 3 lige store rækker: A-, B- og C-rækken, som er fordelt efter handicap. Sæsonens 10 bedstse runder tæller og afgør den endelige placering. Vinderen af A-rækken kåres ved afslutningsmatchen som Årets Møllepige. Der er præmier til de 5 bedste i hver række.

Eclectic
Eclectic er en spilleform, hvor flere runder sammensættes til én samlet Eclecticscore, idet den bedste score (stableford) for hvert hul anvendes.
Der er i turneringsplanen indlagt ialt 6 tirsdage, som indgår i denne turnering.
Du skal blot aflevere dit scorekort, som du plejer, hvorefter Golfbox automatisk beregner din Eclecticscore. 

Texas Scramble
Holdturnering for 4 spillere. Holdene er sammensat således, at handicap er stort set ens på alle hold - og derfor ikke kommer i betragtning. På hvert hul driver alle, hvorefter man vælger det bedste drive. De 3 spillere, hvis slag ikke er valgt, spiller andet slag fra det sted, hvor valgt bold ligger - og sådan fortæsttes til bolden er på green. På green må alle på holdet putte. Der SKAL vælges mindst 4 og højst 5 drives pr. spiller.

3 x 6 huller med forskelligt format
På hul 1-6 spilles Foursome i par . Slagspil (stableford). Der spilles med én bold, og man skiftes til at slå til bolden. Handicap er parrets gennemsnit.  På hul 7-12 spilles Fourball/best ball i par. Begge spiller sin egen bild og med eget handicap. Den bedste stableford socre tæller på hvert hul. På hul 13-18 spilles Irish Twosome, Begge spillere driver på alle huller. Begge slå andet slag -  til makkerens bold. Nu vælget én bold, som man skiftevis spiller, til den er i hul.

Midsommermatch
Kaldes ofte Norsk match. Hver spiller tildeles ét overhåndskast pr. hul. Kastet SKAL bruges på alle huller. Kastet tæller ikke med i scoren - dvs at kastet er "gratis". Turneringsformen tæller ikke med i pointmatchen og er ikke handicap-regulerende.

Alle spiller fra Tee 52
Alle spiller fra tee 52. Dvs. at på 8 huller spilles der fra bagerste tee. HUSK at der tildeles ekstra slag.

Pink Ball

Stableford turnering, hvor et hold består af 3 eller 4 spillere.
Der udleveres én Pink bold pr. hold.
Hver deltager spiller skiftevis pr. hul med bolden. Når et hul er spillet færdig, går den pink bold videre til næste spiller. Bolden skal med hjem for at runden tæller for holdet. Er bolden spillet "out of bound", i hazzards - dog ikke i bunkers, er matchen slut for holdet, men hullerne spilles færdig - individuelt. 

Længste drive

Indlagt konkurrence, hvor det længste drive på et på forhånd udpeget hul, præmieres. Bolden skal ligge på fairway.

Nærmest flaget

Der er "nærmest flaget" på alle par 3 huller hver tirsdag. Der noteres på sedlen for Møllepigerne, som er lagt i postboksene ved hver par-3 hul.
"Nærmest flaget" er den, som slår det slag fra tee, der ender nærmest hullet på par 3 hullerne. Bolden skal ligge på green.